Restaurant Breda in Amsterdam!

Like:
4

Restaurant Breda!

Het stond al een tijdje heel hoog op het verlanglijstje van mijn vriendin Johanneke, maar dan ook heel hoog: Restaurant Breda in Amsterdam! Door de serie De Nieuwe Garde van de NPO kwam zij er namelijk achter dat mede-eigenaresse Johanneke en zij heel veel gemeen hebben. Ze heten namelijk allebei Johanneke, houden allebei van lekker eten, werken allebei hard voor een restaurant, hebben allebei een vriendje die Guillaume heet (vertaald in het Zutphens Chiel van restaurant ByChiel) en beide vriendjes zijn ook nog eens patron-cuisinier. Nou dat kan bijna geen toeval meer zijn!!!!

Op naar Amsterdam! Ik voel me gelijk heel erg op mijn gemak en de bediening is errug aardig. Grappig dat het restaurant mij een huiskamergevoel geeft dat terwijl het restaurant sober is ingericht. Warm sober!? Ja, warm sober niet teveel opsmuk, maar wel warme aardse kleuren en linnen op de tafels. Een restaurant zonder linnen is in mijn beleving geen restaurant, maar eerder een café.

We besluiten gelijk, ook al zijn we met de trein, dat we voor het 7-gangen menu gaan met aangepaste wijnen, maar dan wel graag de glazen vullen voor de helft.

We krijgen een amuse van geroosterde paprika en pimenton de la vera. Een krokantje met za’atar en een groene paprika chutney, verse schapenkaas en ghoacress, een kroepoekje Parmezaan gevuld met paprika crème en peterselie. Ik ben verbaasd dat men zoveel lekkere dingen kan uitspoken met paprika.

Vervolgens de gepekelde Hollandse Nieuwe met haringkuit, gerookte crème fraîche, sjalotjes en biet met framboosazijn. Hier was ik als kind al dol op. Ik at dit vroeger altijd als ik op bezoek was bij familie in Düsseldorf.

We gaan naar de volgende gang. Een ceviche van coquille met een salsa van tomaat, Thaise peterselie, sjalot en een saus van calamansi en kokos.

Opgevolgd door de gekonfijte Opperdoezer ronde met Volendamse vissaus (beurre blanc) en gemarineerde sjalotten in tosazu (dashi azijn) en bieslook.

En nou komt ie…. tromgeroffel…. De Bisque van de eeuw van de Oosterschelde kreeft met prei. Ik hou helemaal niet van bisque maar vanaf vandaag wel. Te gek vind ik de combinatie met de Cider van Julien Thurel! Bisque voor vele restaurants lastig om een bijpassende wijn te vinden net zoals bij artisjok, maar voor Breda niet! Topkeuze!!! Ik vind het jammer dat we de bisque niet online kunnen bestellen……Ik zou de cider en de bisque wel willen laten proeven in mijn bubbelclub…jeezuss wat lekker.

De volgende verrassing! Zeekat met gele paprika en aji amarillo-mosselsaus. Wederom verrukkelijk en het houdt maar niet op.

De verleider van de avond oftewel weer een showstopper staat op tafel het lam. Veeg mij maar op!

Het pré-dessert ijs van verveine en schuim van doperwten en verse aardbeien ben ik …sorry … ietsje minder enthousiast over. Ik moest gelijk aan de Sinaspril denken van vroeger. Geeft niks smaken verschillen gewoon en dat ik maar goed ook. De crème van calamansi, ijs van calamansi, crumble van witte chocolade, schuim van citroentijm en verse tijn maakt alles weer goed.

Op naar de rekening. Met z’n tweetjes moesten we in totaal € 198,– afrekenen. Dus €99,– per persoon. Nou daar mag je niks van zeggen voor een 7-gangen menu!!!

Wij komen zeker terug! Jeetje wat was het lekker! Op de valreep ook nog even een compliment voor de zwarte brigade jeetje wat zijn jullie attent!!!!

We zitten in de trein en opeens zeg ik tegen Johanneke: “Haha voor wie kwamen ook al weer?” Sorry Johanneke, Guillaume en Freek. We hebben helemaal niet meer aan jullie gedacht. Dat is denk ik wel een heel dik vet compliment voor jullie team.

Mr. Sammi!
Volgend item

Laat een reactie achter