Mr. Sammi!

Like:
3

Mr. Sammi!

Ik rijd toch even door naar Roermond met mijn Fiatje. Ik ben gewoon heel erruuugg nieuwsgierig naar Mr. Sammi in de ECI Cultuurfabriek naast die ander te gekke hippe sterrenzaak Restaurant ONE.

Jeetje wat een te gekke inrichting en de signatuur laat zich raden ….. De Horeca Fabriek.

Bij Mr. Sammi kun je de hele dag terecht. Ontbijt, koffietijd, lunch, borrel of diner. Maakt niet uit, je kan er bijna blijven wonen. Een stoer, fris, strak concept waar je je als gast gelijk thuis voelt.

Ik ga zitten en krijg de kaart. Neem vooral zelf eens een kijkje op www.mrsammi.nl. De kaart zegt al genoeg. Hier wil men niets anders dan de gast verwennen. Voor ieder wat wils. De keuze is reuze en dat plaatst mij al gelijk voor een dilemma. Poké Bowl (sashimi tonijn / avocado / wakame / sushirijst / zoet-zure komkommer / pikante mangomayonaise) of ga ik voor de Steak Tartaar (ansjoviscreme / rucola / parmezaan / gepocheerd ei). Het wordt de Steak Tartaar. Een waanzinnig gerecht en een waanzinnige aanrader.

Wat ik nou zo te gek vind aan dit concept, is dat op de kaart ook gezonde zaken staan zoals de Salade Verde of een Fruit- of Groentenshake. Dat kom je niet overal tegen. Erg lief is de keuze voor kids het Boevenbordje voor € 0,–. Lekker meepikken bij papa en mama. Kijk kids zijn hier meer dan welkom. Dat kan ook niet anders, want de naam Mr. Sammi is afgeleid van Sam en Milan. De kinderen van eigenaren Ankie Janssens en Michel Schlicher.

Ik ga toch ook even in het restaurantgedeelte kijken. Jeetje hier wil ik ook een keer dineren. Ik kijk naar de bar en zie een doos Domaines Ott. Ik krijg gelijk al zin in een rosé op deze zomerse dag. Gelet op het schilderij aan de muur houden ze hier ook van pittige tantes. Top kan ik mijn vriendinnen ook een keer meenemen. Ik voorzie een Bourgondische/Provençaalse avond oftewel een avond met pittige tantes, prachtige gerechten en heel veel rosé. Lopen naar huis is een must. Dat weet ik nu al en dat weten ze bij Mr. Sammi ook. Ze hebben hiervoor zelfs speciaal een flesje Katerwater gebrouwen (zie foto). Kijk dat is meedenken en niets menselijks is Mr. Sammi vreemd.

Vanaf juli kun je bij Mr. Sammi ook op het Outdoor Deck terecht. Een prachtig terras aan het water. Weer een reden om Mr. Sammi te bezoeken.