Een weekendje weg!

Like:
2

Weekendje weg in Nederland!

Kijk nou, Kijkduin! Huisjes op het strand met uitzicht op zee! Wat wil je nog meer. Onze tiener pakte gelijk zijn vlieger in! Al weken heb ik me verheugd op dit weekend aan zee en wat hebben we een geluk met het weer. We komen aan en binnen 1 minuut staat onze tiener op het strand met de vlieger. Het weekend kan nu al niet meer stuk en het uitzicht is adembenemend. De 5 zit in de klok en de rosé is al gekoeld. Tijd voor een borrel op de veranda. Wat wil je nog meer.

In de avond gaan we naar één van onze favoriete visrestaurants namelijk Catch by Simonis in Den Haag. Een echte aanrader voor visliefhebbers!!!! De sfeer, de ambiance, de service en de gerechten zijn hier te gek. Alles klopt gewoon!

Zaterdagmorgen word ik wakker en geniet ik op de veranda van mijn kopje koffie. Manlief gaat lekker de krant lezen en er is haast niemand op het strand. Dat geeft ons een enorm gevoel van luxe. Onze vliegeraar was al voor dag en dauw op het strand en krijgt honger. Op naar de strandtent HABANA. Wederom een echte aanrader. Ik weet niet eens wat ik moet kiezen van de ontbijtkaart. Ik wil het wel allemaal! Manlief en ik gaan voor het ontbijtplakje en onze tiener de eggaddict natuurlijk voor de uitsmijter met spek. Ik heb niks met Boeddha’s echter de Boeddha bij HABANA geeft me stiekem toch een vakantiegevoel. Gelet op het feit dat we ook nog gaan lunchen en dineren, haal ik gelijk maar even de beachvolleybalset uit mijn tas.

Op het strand kom ik naar een vreemde badgast tegen. Het zwijn Piggelmee wordt uitgelaten. Dat dat mag?

Rond het middaguur arriveert ons bezoek. Tijd voor een lunch bij het Suiderstrand. Je waant je hier in het buitenland alleen al door de sfeer en de aankleding. De vijf zit nog niet in de klok helaas, maar we gaan wel aan de rosé. De kaart is hetzelfde als bij HABANA. Zelfde eigenaar dus. Nou die weet wel hoe hij zijn gasten moet inpakken. De lunchkaart heeft voor ieder wat wils.

De kinderen bestellen kroket en wij volwassenen nemen een lichte salade. Bewust want de avond is veelbelovend….

…….en eindelijk is het dan zo ver en gaan we naar The Fish Club in Kijkduin. Hipper dan hip en we bestellen gelijk de Iberico Maki Roll  met Serano, Pecorino, Ebi Fry, Soja Caramel en Macademia. Daarna bestellen wij de zeetong. Onze kleine culinaire wonders bestellen in dit te gekke visrestaurant pekingeend. Ik had het kunnen verwachten. Stelletje vreemde badgasten! Dit restaurant is wederom een aanrader. Ook al moesten we erg lang wachten op ons hoofdgerecht de gratis fles wijn maakt alles goed!

Ik word zondagmorgen wakker met een zwaar hoofd. Op de terugweg kwam ik bij HABANA per ongeluk nog wat cocktails tegen. Maakt niet uit een strandwandeling en paracetamol doen wonderen. Het is de laatste dag en ik weet één ding zeker. We komen gauw weer terug. Jeetje wat is Nederland toch mooi!

Laat een reactie achter