Prowein met Tante Blanche!

Like:
4

Prowein met Tante Blanche!

We zijn er klaar voor! De grootste internationale wijnbeurs Prowein in Düsseldorf. Ik vertrek richting Brummen naar Restaurant Tante Blanche. Super super lief!!!! Tim de sommelier heeft geen lunchpakketjes maar ontbijtpakketjes klaargemaakt. Op naar Düsseldorf! Bij aankomst schrik ik enorm. Deze wijnbeurs is 10 keer de RAI oftewel 20 x de Wineprofessional. We boffen want Les Généreux (een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels) heeft voor ons een route uitgestippeld langs de parels in de wijnwereld. Laat ik maar gewoon beginnen met wat wij lekker vonden van de parels van Les Généreux: De rosé die je ook in de winter moet drinken en dan heb ik het over de Menetou-Salon Rosé van Pierre Clément. Vervolgens een warme ontmoeting met Marguerite van Clos Marguerite uit Marlborough Nieuw-Zeeland. Haar Pinot Noir is Killing Good! Reichsrat Von Buhl uit de Pfalz is mijn topper en gek genoeg zijn Charles Ek en Tim ook “begeistert”. Super en vooral zijn we overmeesterd door de Scheurebe dessertwijn. Verbluffend goed en niet duur! We bezoeken tot slot het wijnhuis Stefano Accordini en proeven de PAXXO en de Amarones samen met Paolo Accordini. We sluiten af in de Toscane namelijk bij het wijnhuis Isole e Olena en proeven de Cepparello. Beter kan niet en met recht een Super Tuscan! Terug naar Nederland! We vieren de afsluiting van deze harde werkdag bij Restaurant Galantijn te Zutphen. Wederom een aanrader, eigenaren Paul en Johan maken er altijd een feestje van!!!!!

Laat een reactie achter