Like:
8

Workshop Worst bij Brandt & Levie

Na een workshop bij Brandt & Levie verleden jaar ben ik een gepassioneerde worstenmaakster geworden. Enthousiast vertelde ik aan een vriendin Nadja van den Berg (cateringbedrijg Cucin@casa) over de worstmakers Brandt & Levie in Amsterdam. Binnen een paar minuten hadden we al geboekt. We gaan niet naar een Workshop maar een Worstshop. Op naar Amsterdam. De worstshop wordt verzorgd door Wouter en David. Je wordt ontvangen met koffie en thee en krijgt gelijk een rondleiding in de slagerij. Vervolgens ga je aan de slag om je eigen verse worst te maken en leer je de kneepjes van het vak. Terwijl iedereen druk is met het draaien van de worsten, bereiden David en Wouter de lunch. Uiteraard staat worst op het menu. Kosten € 70,– per persoon. Te reserveren via atelier@brandtenlevie.nl.

Tot slot nog een complimentje voor één van de eigenaren van Brandt & Levie namelijk Geert van Weersch. De culinaire wijsheid op het etiket van de Coppa is top!!!

“Coppa is als de nek van een vrouw, elegant en lekker. Waar je de tanden inzet en de lippen tegenaan legt. Voor het rijpen worden zout en kruiden twee weken lang in de nek gemasseerd met dezelfde zachte hand als een worstmaker zijn lief bediend.”

Ik denk dat ik toch nog één keer een workshop ga volgen. De workshop paté maken!

Wil je thuis alvast thuis oefenen met worst? Ga dan aan de slag met het volgende recept!

Ingrediënten
(6 personen)

  • 250 gram varkensbuik
  • 750 gram varkensschouder
  • schapendarm, uitgespoeld bij de slager
  • 4 theelepels fijn zeezout
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 3 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 1/4 theelepel pimentkorrel
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 8 gram porcini
  • 1 teentje verse knoflook, geraspt
  • 1 eetlepel witte wijn

Keukenspullen

  • Gefu vleesmolen grootte 8
  • Tre Spade worstvuller 3 liter rvs
  • Krupsmolen of vijzel
  • Rasp

Verse Worst Porcini & Rozemarijn

Bereiden

  1. Leg de vleesmolen een nacht in de diepvries om smering te voorkomen. Het vlees moet goed koud zijn alvorens het door de vleesmolen gaat!
  2. Rasp de verse knoflook en zet apart.
  3. Maal of vijzel vervolgens de zwarte peper, de pimentkorrel. Hak grof de porcini. Meng vervolgens alle droge kruiden met het zout en de porcini.
  4. Maal het vlees door de vleesmolen. Voeg eerst 1 eetlepel witte wijn toe en meng met je handen door het vlees. Voeg vervolgens het droge kruidenmengsel toe en meng goed door het vlees. Als laatste wordt pas de geraspte knoflook toegevoegd.
  5. Pak een gedeelte van het gemalen vlees en maak vervolgens een bal. Stop het vlees in de worstvuller en druk goed aan. Herhaal dit totdat  het vlees op is.
  6. Wikkel de uitgespoelde darm om de spuitmond en vul met de worstvuller.
  7. Knijp op de gewenste lengte met beide handen met duim en wijsvinger de worst dicht en draai de worst de ene keer een paar keer naar je toe en draai de volgende worst een paar keer van je af.
  8. Bewaar de worst vervolgens een nacht in de koelkast en braad ze de volgende dag pas in de pan!

Laat een reactie achter