Recept Short Ribs Black Angus!

Like:
3

Recept Short Ribs Black Angus

Soms is het beste ingrediënt van een recept de slager. Dat is voor wat betreft dit recept zeker het geval. Met dank aan slagerij Van Dam te Zutphen. Samen experimenteren in de keuken van de slagerij. Helemaal te gek! Daarnaast heb ik een nieuwe gadget en dat is mijn sous-vide van bol.com. Een geheel andere manier van bereiding. De aanschaf is onwijs de moeite waard. Ik heb nog nooit zo lekker vlees zelf bereid. Als je een sous-vide aanschaft, moet je ook eigenlijk gelijk een vacumeermachine en vacumeerzakken aanschaffen. Misschien een cadeautip voor Valentijnsdag? Liefde gaat immers door de maag!!!!

Print Friendly

Ingrediënten
(4 personen)

 • 1,6 kg short ribs van de Black Angus gevacumeerd!!!
 • 2,5 dl Guinness stout
 • 3,5 dl runderbouillon van de slager (zonder zout)
 • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
 • 1 laurierblad
 • 3 tenen knoflook
 • 2 eetlepels ongezouten boter
 • Niet te vergeten een hele lieve slager

Keukenspullen

 

 • Sous-vide
 • Braadslee met anti-aanbaklaag

Bereiden

 1. Doe de gevacumeerde short ribs in de sous-vide. Vul met water en bereid het vlees 48 uur lang op 60 graden Celsius.
 2. Haal de zak na 48 uur uit het water en laat 10 minuten rusten op het aanrecht. Leg het vlees op een schaal en giet het vocht van het vlees in een beker.
 3. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
 4. Verhit de braadslee op middelhoog vuur en doe 1 eetlepel roomboter in de pan. Voeg het Guinnessbier toe als de boter bruin kleurt. Leg de short ribs met de vette kant omlaag in de braadslee. Bak 1 minuut tot onderkant bruin is en keer om met een vleestang en bak nog 1 minuut. Leg ze vervolgens op een schaal.
 5. Giet al het vet op 1 eetlepel na uit de pan en bewaar het vet.
 6. Voeg knoflook toe en bak tenen lichtbruin. Voeg het bier, het opgevangen kookvocht, de bouillon en de suiker toe en roer met een houten lepel door de saus. Laat de saus 15 minuten inkoken tot een dikke stroperige saus. Voeg op het laatst pas het resterende bakvet toe.
 7. Doe de short ribs in de pan en bedek het vlees helemaal met de saus door middel van een lepel.
 8. Klaars is Kees!

Combinatietip: Heerlijk met aardappelpuree, haricots verts en Guinness ofcourse!

Laat een reactie achter