Hazenrug met chocoladesaus!

Like:
3

Hazenrug in chocoladesaus!!!! Let’s go Wild!

Een super makkelijk recept. Ook geschikt voor dummies in de keuken! Super makkelijk, zo klaar en ook nog eens lekker! Vooral de verfijnde chocoladesaus zorgt voor een niet al te uitgesproken wildsmaak. Eigenlijk is dit recept erg geschikt voor kinderen die nog nooit wild hebben geproefd!

Print Friendly

Ingrediënten
(4 personen)

  • 4 hazenrugfilets
  • 2 hazenrugkarkassen, hakken in delen
  • 4 dl rode wijn
  • 50 ml rode port ruby
  • 10 jeneverbessen
  • 5 dl kalfsfond
  • 30 gram pure chocolade
  • ongezouten roomboter

 

Bereiden

  1. Smelt een beetje roomboter in de pan en braad de karkassen aan.
  2. Blus af met rode wijn en port.
  3. Voeg jeneverbessen toe en laat inkoken.
  4. Voeg de kalfsfond toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Zeef de saus en voeg de chocolade toe.
  6. Bestrooi hazenrugfilets met peper en zout en bak ze rondom bruin.
  7. Laat de hazenrugfilets even 4 minuten rusten op het aanrecht in folie.
  8. Klaar is Kees!

Heerlijk met andijviestampot en een glas Amarone Della Valpolicella van Stefano Accordini!

Laat een reactie achter