Recept! Ravioli met ossenstaart!

Like:
4

Print Friendly

Ingrediënten
(4 personen)

Voor de ravioli

  • 400 gram 00-bloem
  • 3 grote eieren en 2 extra eidooiers op kamertemperatuur
  • snufje zout

Voor de vulling

  • olijfolie
  • 500 gram ossenstaart
  • 2 grote sjalotten, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 1 grote wortel, geschild
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bosje met salie en rozemarijn
  • ossenstaartbouillon van struik
  • 50 gram geraspte Pecorino
  • 1 ei
  • peper en zout

Keukenspullen

  • pastamachine
  • staafmixer
  • ravioli uitsteker/roller

Bereiden Vulling

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en smoor ongeveer 10 minuten de sjalotten, wortel en knoflook;
  2. Neem een gietijzeren braadpan en verhit daarin 2 eetlepels olijfolie en bak de ossenstaart rondom bruin.
  3. Voeg de groenten toe en smoor nog even mee. Voeg een glas witte wijn toe en laat inkoken. Voeg vervolgens de tomatenpuree en het bosje salie en rozemarijn toe.
  4. Zeef de ossenstaartbouillon en leng aan met water tot 1 liter. Voeg de bouillon toe en laat alles 8 uur lang stoven met gesloten deksel op de pan.
  5. Haal ossenstaart uit de saus en pluk het vlees van het bot. Gooi kruidenbosje weg.
  6. Schep helft van de groenten uit de saus en voeg toe aan het vlees en maak een grove massa met de staafmixer. Voeg 30 gram Pecorino en 1 ei toe en roer met een vork door de vulling.
  7. Doe de rest van de saus en groenten door een zeef in een andere pan en druk met de hand de groenten aan in de zeef. Laat deze saus vlak voor even pruttelen en klaar is Kees.

Bereiden ravioli

  1. Snijd het deeg in plakken van 5 cm en rol door de pastamachine op de wijdste stand. Vouw het deeg een paar keer dubbel en schakel iedere keer naar een hogere stand tot stand 6.
  2. Leg de lappen deeg op vetvrij papier op tafel.
  3. Leg een klein balletje vulling op een deeglap en leg er een andere deeglap bovenop.
  4. Druk rondom aan met je vingers en snijd uit tot ravioli met ravioli uitsteker.
  5. Kook de ravioli ongeveer 5 minuten. Voeg een beetje saus toe en eventueel een beetje geraspte Pecorino!

Laat een reactie achter