Galvin! Bistrot de Luxe!

Like:
2

Galvin! Bistrot de Luxe!

Net aangekomen in Londen en het is lunchtijd. De receptioniste van ons hotel verwijst ons naar Galvin. We lopen er braaf naar toe en ondertussen bedenk ik al dat we misschien ook nog naar een ander restaurant kunnen gaan als het niets is. Ik had vertrouwen moeten hebben in de receptioniste. We komen aan bij een echte klassieke Franse bistro midden in Londen! Waar? Op 66 Baker St, Marylebone! Bij binnenkomst ben ik al helemaal om door het interieur. Je zou bijna denken dat je in Parijs bent in plaats van Londen. We nemen plaats en kijken gelijk op de kaart. De gebroeders Chris en Jeff Galvin hebben (hoe kan het bijna ook anders) allemaal Franse klassiekers op de kaart gezet. Ik weet gewoon niet wat ik moet kiezen. Escargots in knoflookboter, steak tartare, tarte tartin en ga zo maar door. Mijn oog valt op één van de klassiekers van Galvin namelijk de Grain-Fed Bavette steak & béarnaise sauce voor £22.50. Ik heb één grote tic! Als ik béarnaisesaus op een menukaart zie staan, bestel ik het gerecht op de kaart vanwege de saus en niet vanwege het vlees of de vis die de saus moet begeleiden. Het is feest en dus bestellen we gelijk een fles witte wijn namelijk Pouilly Fumé “Les Tonnes”van Michel en David Bailly en omdat het nog steeds feest is en we alleen een hoofdgerecht hebben gekozen een fles rood Madiran Haute Tradition van Domaine Berthoumieu! Die Apple tarte Tatin met Normandy crème fraîche moet ik toch ook proberen. Dolle boel!!! We kwamen aan om 13:00 uur en om 16:20 uur verlaten we na de nodige dessertwijn nuchter dit Franse bistro. We lopen en naar buiten en opeens bedenk ik me waarom we ook alweer in Londen waren. Voor Christmas Shopping natuurlijk. Ik ben al uren in Londen en heb nog geen winkel gezien of gemist! En dan te bedenken dat we over 2 uur in he volgende restaurant worden verwacht!

 

 

 

Laat een reactie achter