Like:
12

Momofuku!

David Chang is van Koreaanse en Amerikaanse afkomst en is als chef geschoold in de klassieke Franse keuken. Echter in augustus 2004 besluit hij om de noodlebar Momofuku te openen in New York. Momofuku is Japans voor Gelukkige Perzik! Chang vindt de naam Momofuku a fucking killer name en hij vindt het cool dat Momofuku bijna hetzelfde klinkt als Motherfucker! David Chang  heeft inmiddels ook de Momofuku Noodle Bar, Momofuku Ssäm Bar, Má Pêche, Milk Bar en Momofuku Ko in New York, Momofuku Seiōbo in Sydney en in Toronto de Momofuku Noodle Bar, Nikai, Daishō and Shōtō. Sinds 2009 heeft David Chang 2 Michelin sterren gekregen voor zijn restaurant Ko! In het gelijknamige kookboek van de chef staan niet alleen recepten voor noodles maar ook voor gestoomde broodjes zoals bijvoorbeeld met buikspek en gerookte kippenvleugels. Vandaag een recept voor de Momofuku Pork Buns! Recipe for real men! #Friday #Night #Easy #iedereenkankoken

Ingrediënten (10 personen)

 • 1 kilo varkensbuikspek, zonder zwoerd
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels grof zeezout
 • 1 komkommer
 • 2 bosjes lente-ui
 • 20 stoombroodjes of een gewoon wit bolletje
 • hoisinsaus gewoon bij AH
 • sriracha saus gewoon bij AH

Keukenspullen

 • stoommandjes
 • stoompapier of bakpapier met perforatorP.S. Heb je geen stoompapier. Geen man overboord perforeer dan gewoon met een perforator een aantal gaatjes in het bakpapier.

Momofuku Pork Buns

 1. Wrijf 1 dag van tevoren het varkensbuikspek in met 2 eetlepels zeezout en 2 eetlepels suiker. Leg het varkensbuikspek met de vetkant naar boven in de braadslee en dek af met vershoudsfolie en zet in de koelkast of in een koele kelder.
 2. Giet de volgende dag de ontstane vloeistof in de braadslee af.
 3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet de braadslee  1 uur in de oven. Verlaag na 1 uur de temperatuur naar 125 graden Celsius en braad het varkensbuikspek nog 75 minuten.
 4. Maak dunne plakjes van de komkommer met de kaasschaaf.
 5. Stoom de stoombroodjes in een stoommandje met stoompapier 10 tot 15 minuten gaar.
 6. Snijd de lente-ui in reepjes.
 7. Besmeer het stoombroodje met de achterkant van een lepel met hoisinsaus. Beleg vervolgens met plakjes varkensbuikspek, plakjes komkommer, reepjes lente-ui en een druppie sriracha saus. Sriracha saus is echt maar dan ook echt heel erg heet.

Combinatietip: Veiga da Princesa Rias Baixas Albariño 2014 te verkrijgen bij www.lesgenereux.nl voor € 9,40

Heerlijke jeugdige, droge witte wijn met een stuivend aroma van groene appel en limoen. De smaak zet sappig en fris in en eindigt aromatisch, rond en evenwichtig