Zoet nieuws van sterrenrestaurant Lindehof te Nuenen!

Like:
3

Zoet nieuws van sterrenzaak De Lindenhof te Nuenen!

Veel zoet nieuws bij De Lindehof In Nuenen! Sterrenchef Soenil Bahadoer heeft een kleinzoon gekregen en sous-chef Gijs Hoevenaars een dochter. Wat een feest!!! Vandaag heb ik afgesproken met een vriendin van vroeger. We zien elkaar ongeveer twee keer per jaar. Niet vaak, maar als we elkaar zien vieren we dat moment goed. Dus lunchen bij De Lindenhof. We kiezen Menu Restaurant De Lindehof. Ik zal eerst maar even uit de doeken doen wat er allemaal op tafel is gepresenteerd:

Bites

Krokant van mais met espuma van mais en poeder van chilli

Toastje met hennepzaad daarop crème van truffel

Specerijen cake met five spices, crème van avocado met birambi

Tonijn soldaatje met kerrie

Praline van witte chocolade met Bloody Mary en espuma van bleekselderij

Merengue van rode biet met crème fraîche en haringkuit

Gevulde kikkerbillen met duxelles van cêpes, crème van knoflook, 18 granen en olie van peterselie

 

Het 3 gangenmenu!

Tonijn | appel | soja

Tonijn ingerold in nori en panko| krobsla met soja| toastjes van mierikswortel | sneeuw van appel | ijs van appel en wasabi | vinaigrette van sakura | emulsie van zeekraal en zoet/zure radijs

Dr. Crusius, Weissburgunder, Auxxerois 2015, Nahe, Duitsland

***

Zeebaars | wortel | curry

Zeebaars op de huid gebakken | bereidingen van wortel |

barra | jus van groene curry | lotuswortel | palmhart

Bodegas Gramona, Xarel-lo 2014, Penedes, Spanje

***

Witte chocolade | grapefruit | gember

Cremeux van grapefruit | ijs van witte chocolade en grapefruit | crumble van witte chocolade | gember | ingelegde schil van grapefruit | krokant van witte chocolade en kumquat

Weingut Rabl, Traminer Auslese 2010, Kamptal, Oostenrijk

Conclusie

Wat moet ik zeggen? Na Vincent van Gogh kent Nuenen nog een kunstenaar oftewel kunstenaars en dat we het dan hebben over Soenil Bahadoer en zijn equipe?

Ik moet opeens denken aan de kunstvorm filigrain. Filigrain is een verfijnde vorm binnen de edelsmeedkunst. Een term die ook wel in de wijnwereld wordt gebruikt als zich smaken zeer verfijnd samenvlechten. Dat geldt ook voor De Lindenhof. Daar waar Soenil Bahadoer en zijn equipe de smaken zoet, zuur, zout, bitter of umami verfijnd samensmeden en verschillende smaken perfect laten harmoniëren met verschillende wijnen. Culinair en vloeibaar filigrain zo kan ik onze feestelijke lunch het beste omschrijven!

Van alle gerechten was het dessert de absolute winnaar. Een geraffineerde afsluiter! Een verfijnd spel tussen gerecht en wijn van zoet naar zuur en van zuur naar zoet. We begonnen  de lunch met zoet nieuws maar sluiten zeker ook zoet af!

Heel veel dank Restaurant De Lindehof voor een onvergetelijke middag!

Laat een reactie achter