De Waterherbergh sinds 1858! Dag 4 Culinaire Fietstocht!

Like:
3

Hotel Oostergoo Waterherbergh sinds 1858! Dag 4 Culinaire Fietstocht!

Hotel Restaurant Oostergoo van de familie Oost in Grou is het oudste hotel van Friesland. Ik ben dol op deze plek en kom er al jaren. Daarnaast past deze plek precies in onze culinaire fietstocht als het gaat om de meest bijzondere familiehotels van Nederland. We zijn begonnen bij Hotel Bakker en willen eindigen bij Hotel Van der Werff op Schiermonnikoog. Daar past Hotel Restaurant Oostergoo perfect tussen.

Het was een zware etappe namelijk 52,9 km dus we zijn wel benieuwd naar de menukaart. Als ik het restaurant binnen loop zie ik Joke Bruijs zitten en word ik gelijk rood. Het was 1998 toen ik met mijn man flink op stap was in Amsterdam en zij opeens naast mij stond aan de bar. Ik zei tegen haar in een opwelling: Ik ken u, u bent toch Ria Valk van dat liedje ik heb worstjes op m’n …. en preitjes op m’n dijtjes. Nee, ik ben Joke Bruijs. O, de vrouw van Gerard Cox. Nee, wij zijn uit elkaar. Mijn man maakte toen zo’n duidelijk teken uit de duikerswereld. Ik kan niet eens duiken, maar ik begreep het teken gelijk.

Terug naar de menukaart! Restaurant Oostergoo werkt voornamelijk met biologische en eerlijke producten uit de regio. Zij hanteren daarbijde vijf principes van Albert Kooy, initiatiefnemer van de Dutch Cuisine.

1. Cultuur: Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden.

2. Gezond: Goed voor ons en aarde.

3. Kwaliteit: Wij koken, kopen en eten bewust.

4. Natuur: Eerlijk en veelzijdig van wat de natuur ons biedt.

5. Waarde: Wij werken aan resultaten voor morgen.

Mooi initiatief. We nemen vooraf de gerookte Pikmeer paling van Ale met radijsjes, doperwtjes en toast. Heerlijk voorgerecht had eigenlijk nog wel een portie willen bestellen. Misschien als we terugrijden toch de moeite waard om alleen al voor deze paling een pitstop te maken. Helaas is de Friese platvis op en besluit ik geheel in de lijn van Hotel Bakker te gaan voor de halve haan. Rover wil graag de crème brûlée van griesmeel. Heerlijk maar bij onze tiener valt die griesmeel niet in de smaak. Hij wil liever de klassieke variant!

Hotel Restaurant Oostergoo is een echte aanrader. Heeft u toevallig een boot. Geen probleem. Deze waterherberg heeft een eigen aanlegsteiger.