Culinaire Fietstocht! Van Hotel Bakker naar…..

Like:
2

Van Hotel Bakker naar…

Het is zover. Onze jaarlijkse fietstocht. Onvoorbereid en onze zoon en ik hebben nog steeds geen flauw benul hoe je een band moet plakken. No guts no glory! Ons vertrekpunt is Hotel Bakker in Vorden en onze eindbestemming is Hotel Van der Werff op Schiermonnikoog. We gaan er 6 dagen over doen. Onze eerste etappe is Vorden – Welsum, slechts 35 km. Welsum nog nooit van gehoord, maar schijnbaar alom bekend vanwege de Welsummer kip! Na de eerste 8 km begint zoonlief over zijn favourite dish, namelijk uitsmijter met spek en belangrijker waar gaan we die uitsmijter scoren. De fietsroute is qua route ook voor mij een verrassing.We hebben  geluk, we fietsen langs Loetje in Gorssel. De uitsmijter met spek is uitstekend en mijn salade met zalm ook. Het meest verrassend vind ik de bediening. Ontzettend vriendelijk en ze nemen ook nog eens de tijd voor je om even een praatje te maken. Niet alleen bij ons maar ook bij de overige gasten op het terras. Dat zie je niet vaak. De serveerster pakte onze bidons en vulde ze met water en ijsblokjes. Dat noem ik nou nog eens service van de zaak!!!! Top Loetje.

We vervolgen onze reis verder en we komen langs Food Dock. Food Dock oftewel de Foodhallen van Amsterdam, maar dan een kleinere variant in Deventer. Helaas geen tijd voor en kan zich echt niet meten aan de Foodhallen van Amsterdam.

We fietsen verder en komen via Steenenkamer (nog nooit van gehoord) op de Bandijk terecht in Terwolde. Gelijk op de Bandijk komen we langs Restaurant ‘t Diekhuus. Een prachtig restaurant en een prachtig terras met uitzicht op die wonderschone IJssel, maar zo komen we er nooit en fietsen we verder. We kiezen voor Eet Tapperij Bijsterbosch in Welsum. Een no nonsense terras aan de dijk met uitzicht op het water. Na een stevige pot pesten vervolgen we verder naar onze B&B ‘t Kruushuus. Een onverwachte topper. Een mooi huisje met terras omringd door fruitbomen aan die prachtige IJsseldijk. Een vers boeket chrysanten staat klaar in de prachtige huiskamer met bedstee. Niet één maar twee en boven ook nog een slaapkamer voor twee personen. We slapen natuurlijk in de bedstee. De badkamer en keuken zijn volgens mij net af. Daar komt manlief aan met biefstuk, haricots verts, aardappelen en … wijn. Hij vervult liever de rol van bezemwagen in onze jaarlijkse tour. Helemaal af en heel erg gezellig dat hij er toch even bij is. We zien op het terras één zwaluw. Mijn man staat dichter bij de natuur dan ik. Twee glazen verder zegt hij: “Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar als een zwaluw laag vliegt dan heb je morgen mooi weer.” Daar houd ik me maar aan vast. Op naar Kampen met regenpak!!!!