Gewonnen! Blauwe Wijn!

Like:
7

Gewonnen! Blauwe Chardonnay!

“Ik win nooit iets”, riep Dagmar Zark. Wél bij Buitengewoon Tafelen.  Op 24 april jl. heb ik via de Facebookpagina van Buitenegwoon Tafelen een fles blauwe wijn verloot. Na wat recherchewerk vond ik de winnares uiteindelijk bij Payroll Select te Zutphen!

Een fles blauwe wijn namelijk de Pasion Blue Chardonnay. Op www.suvino.nl lees ik dat deze bijzondere blauwe wijn uit de Spaanse streek Castilla y León gemaakt is van 100% Chardonnay. De unieke blauwe kleur komt van de Anthocyaan uit de schil van de druif. Anthocyaan is een stof die in planten en fruit voorkomt en zorgt hier voor de blauwe kleur in het glas. De wijnmakers haalden deze stof uit de Chardonnay druif en voegden deze toe aan hun wijn om iets geheel nieuws te creëren op een puur natuurlijke manier.

Het ziet er niet natuurlijk uit en blauw vind ik ook niet bepaald een verleidelijke kleur. Ik kijk verder op de website van suvino en scroll door naar de proefnotitie.

Suvino schrijft: “De aromatische frisheid en gebalanceerde, licht zoete smaak creëren een harmonieus geheel. Gecombineerd met de blauwe kleur resulteert dit in een gedurfde en unieke wijn. Aromatisch, fris en half zoet.”

Naast blauw ook nog half zoet …. dan durf je wel!  Ik vraag me dan toch af of dit überhaupt lekker is en bij welk gerecht dit zou passen. Half zoet als aperitief zie ik niet echt voor me.

Ik heb de wijn  afgelopen zaterdag voor het eerst geproefd. Hij valt niet tegen. Ik had erger verwacht. De proefnotitie van Suvino klopt niet. Hij is niet halfzoet. Het is een droge wijn met in de afdronk een heel klein zoetje. De kleur hindert mij om een tweede slok te nemen. Blauw is geen foodcolour maar ook geen winecolour!

Ik ben benieuwd naar het oordeel van Dagmar. Laat je dat nog even weten?

Pasion Blue is te verkrijgen bij www.suvino.nl voor € 9,95.

Laat een reactie achter 2 reacties

  • Richard zegt:

    Paar flessen zelf gekocht. In de fles zit ook een blauwe plastic kurk. De geur en smaak is een beetje chemisch (dus niet echt fris), verder is de wijn wat waterig. Één fles was meer dan voldoende geweest en zelfs die wil je eigenlijk niet leeg maken.

  • Ed zegt:

    Vandaag tijdens een proeverij een bodempje geproefd. Mijn eerste indruk was natuurlijk bijzonder, door de kleur. Verder fris, fruitig, niet echt zoet. Graag zou ik deze uitgebreider willen proeven, nu was het in de warmte, na net een hamburger en ijsje. En smaak wordt nu eenmaal mede bepaald door de beleving, het is niet geheel objectief. Op dat moment lekker, maar ik durf er nog geen oordeel over te vellen. Ik ben doorgaans wel een liefhebber van Chardonnay, wellicht in de juiste setting een duidelijker oordeel te vellen.

Laat een reactie achter