Gin-tonic advies van Sterrenrestaurant One!

Like:
5

Gin-tonic advies van Sterrenrestaurant One!

Ik ben even op bezoek bij sterrenrestaurant One in Roermond. Ik heb namelijk een brandende vraag aan Bethany DeLong, de vrouw van Michelin sterrenchef Edwin Soumang. Bij restaurant One kun je niet alleen uitstekend eten maar ben je ook op het juist adres als het gaat om verrassende cocktails. Bethany is een ster in het maken van cocktails (waarover binnenkort meer). Ik heb laatst weer allerlei verschillende merken gins geproefd zoals Sloane’s, Hendrick’s, Tanqueray Malacca en die verschrikkelijke gin van Bulldog. Bulldog is bij velen favoriet. Echter denk ik dat men zich eerder laat verleiden door het design van de fles dan de smaak. Echt niet lekker. Dan geef ik eerder de voorkeur aan Sloane’s en Tanqueray Malacca.

Bethany is  zo aardig om een advies te geven. Tot haar favorieten behoort Fifty Pounds Gin!

Geschiedenis

Toen Willem van Oranje de import van alcohol naar Engeland verbood in het begin van de 18e eeuw, begonnen de Engelse mensen thuis zelf Gin proberen te maken in grote getallen, de meerderheid van deze zelf stokers had slechts matige kwaliteit. Dit was heel ongezond mensen werden er blind van of stierven aan vergiftiging.

De populariteit was zo groot dat men het bleef maken ondanks alle gevolgen van dien. Vooral onder de arme mensen was het populair. Gin werd zoveel gedronken dat 1 op 5 van alle Londenaren het middel zelf maakte. Met grote gevolgen van dien, een tijd lang werd het de Gin gekte genoemd.

Om dit aan te pakken besloot men een regel te maken waar iedereen zich aan moest houden. In 1736 kwam de ’’Gin Act’’ tot stand, dit hield in dat iedereen die Gin stookt 50 pond Belasting moest betalen, dit was in die tijd bizar veel, en uiteindelijk bleven er maar 2 grote stokers over. Kort na dit hele gebeuren kwam er een groep onafhankelijke Distilleerders met een originele Gin recept, namelijk die van Fifty Pounds Gin. De naam is gekozen ter ere van de Gin Act. Zo blijft dit altijd herinnerd worden in de maatschappij.

Proefnotitie

Je ruikt citroen, limoen en proeft in eerste instantie jeneverbes gevolgd door citroen, koriander, anijs en engelwortel. Spicy maar toch ook zacht.

Favoriete Tonic

De favoriete tonic van Bethany is Fever-Tree Tonic. Zuivere kinine uit de Kongo, bittere sinaasappelolie uit Tanzania en bronwater uit Groot- Brittannië vormen de basis van deze frisse tonic. Gemaakt om te mixen met mooie gins.

P.S.

Lieve Bethany,

Heel veel dank voor het warme ontvangst en jouw advies! De Gin-tonic cocktail was subliem! De volgende keer als ik kom eten, begin ik zeker met een signature cocktail van jou! Bij die ene cocktail zal het vast niet blijven.

Liefs,

Josseline