Stranden bij Sterrenchef Mike Vrijdag!

Like:
5

Stranden bij de Strandlodge!

Ik ben vandaag gestrand bij de kersverse sterrenchef van 2016 Mike Vrijdag! Waarom gestrand? Nou dit is het enige sterrenrestaurant met zwembad en strand! Uniek setting deep down in de Achterhoek. Ik kijk mijn ogen uit en weet niet wat ik zie. Wat een te gekke plek. Door de plek alleen al ben ik gelijk om. Ik ben erg benieuwd naar deze chef. Gelet op zijn CV niet erg vreemd dat hier een ster is gestrand, de Bokkedoorns, Beukenhorst, Het Koetshuis en Prinses Juliana. Niet de minsten!

Ik neem plaats en daar komt hij al aan. Je ziet het gelijk. Dit is een sterrenchef zonder sterallures. Een nuchtere Achterhoeker. Ik moet opeens denken aan het interview met Lucas Rive (waar Mike Vrijdag ook bij in de leer is geweest ten tijde van de Bokkerdoorns) in het magazine Bouillon. Hierin stelt Rive over sommige koks: “Ze zitten met hun neus in de poeder, hebben allerlei pilletjes nodig, hun lichaam vol tattoos, leren schort, knotje in het haar en allemaal een baard.” Dat geldt niet voor mij, zegt de chef! Zo’n baard duurt bij mij zeker drie jaar. Daarnaast heb ik ook geen tattoos. Ik heb mij beperkt tot het leren schort!

Deze chef is trouwens erg op water en om precies te zijn, het water bij de Strandlodge. Hier kwam hij vroeger al in zijn jeugd voor waterpolo. De passie voor zijn vak en zijn andere passie voor water gaan nu hand in hand. Dan is het net of het zo heeft moeten zijn! En dan ook nog een ster!!!!

Deze chef was helemaal niet bezig met een Michelinster. Sterker nog, hij ging naar de presentatie van Michelin, omdat het nu een keer in Amsterdam was (dichterbij dan Maastricht) en…. omdat hij met zijn vriendin na de presentatie wilde gaan winkelen in Amsterdam. Totaal onverwacht kreeg hij een ster. Het eerste wat hij dronk na de uitreiking was een biertje. Het winkelen ging uiteraard niet door. Hij is gelijk naar Winterswijk gereden om zijn eerste Michelinster te vieren met zijn team!

Ik vind het een heerlijke plek en ook onwijs leuk voor kids. Ik ga zeker van de zomer met onze zoon Rover hier een heerlijke hamburger eten op het strand. We zullen wel blijven plakken kunnen we gelijk door naar het restaurant.

Voor de menukaart zie www.slww.nl #nietduurwellekker!