Sterrenchef Peter Gast betrapt op……

Like:
4

Betrapt!!!

Betrapt op de Stadsmuur van Zutphen of beter gezegd op de officiële opening van & Friends Lunch & Lounge het nieuwe lunchconcept gelegen naast Schulten Hues Food & Wine. Tja en wat doe je dan de sterrenequipe Peter Gast, Jacqueline van Liere, Eline Scholte en Jeroen Oosterveen cadeau.  Gelukkig was ik niet alleen uitgenodigd voor de opening. Hartje Zutphen was er ook. Even overleggen. Gelijk werd mijn eerste cadeausuggesties neergesabeld. Nou, dan moet ik sterk terugkomen. En opeens dacht ik aan Garum. Garum was al in de Romeinse tijd één van de belangrijkste smaakmakers. Ik bestel gelijk een paar weckflessen en Hartje Zutphen verzorgt de creatieve omlijsting! Top cadeau voor een top tent in Zutphen!

Garum is eigenlijk de Europese variant van de Aziatische vissaus! Er bestaan verschillende verschillende recepten voor Garum. Heston Blumenthal gebruikt voor Garum alleen de ingewanden van een makreel. Dat gaat me net iets te ver! In het Romeinse kookboek ‘De re coquinaria’ van Aupicius laat Aupicius de vis gewoon in de fles in de hete zon rotten. Rare jongens die Romeinen. Lijkt me ook vragen om problemen! Ik ga voor het recept van Christian Weij uit het kookboek ‘Verrot Lekker’. Gewoon minimaal 6 tot 12 maanden lekker laten fermenteren op een donkere plek op kamertemperatuur.

De officiële opening was een feest. Lekker genieten in de zon op de historische stadsmuur van Zutphen bij & Friends Lunch & Lounge. Een uniek lunchconcept. De kaart bewijst maar eens dat gezond ook lekker kan zijn en vooral geen dief is van je portemonnee! Een lunchadres voor groot en klein! We hebben de kaart uitgebreid geprobeerd en dan denk ik opeens aan de titel van het kookboek van Christian Weij. Het is hier ook Verrot Lekker!