De koffiekamer van het kleinste museum in Zutphen!

Like:
3

Koffiekamer De Bibliotheek!

In 1845 richtten de Zwitserse kaasboer C.M. Henny en G.J. Dercksen, handelaar in schors en effecten, de verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1845 op, de oudste rechtsvoorganger van Nationale Nederlanden. Deze verzekeringsmaatschappij kwam met een nieuw product op de markt namelijk de brandverzekering. Deze verzekeringsmaatschappij heette destijds in de Zutphense volksmond de brandkas van Henny. Nu huist hier het kleinste museum van Zutphen in de Ravenstraat 3 namelijk museum ‘De brandkas van Henny’.

Het museum is het bezoek waard aangezien dit museum omringd wordt door een aantal zoete verleiders. Ik heb het dan niet alleen over museumwinkel ‘Het Snoepje’ maar ook over de koffiekamer van het museum namelijk koffiekamer ‘De Bibliotheek’. Tot de inventaris van het museum behoort de kloosterbibliotheek die afkomstig is van het kruisherenklooster uit Uden. Echter daar houdt het niet op! Als je door de bibliotheek loopt kom je uit bij de koffiekamer van het museum namelijk Koffiekamer ‘De Bibliotheek’. In deze nostalgische kamer kun je genieten van een heerlijk kopje koffie of thee en van de zelfgemaakte zoete lekkernijen van Stefanie Schulz, zie foto. Zelfgemaakte Zweedse appeltaart naar oma’s recept (echte aanrader!!!!), poffertjes, suikervrije Apfelstrudel en zelfgemaakte koekjes. De boeken in de bibliotheek mag je lezen, maar niet lenen.

Ja en dan die fantastische snoepjeswinkel. Alleen al het bezoek waard. De winkel is gespecialiseerd in snoep voor mensen met een voedselallergie of intolerantie. Voor ieder wat wils. Het assortiment bestaat uit 300 soorten snoep o.a. ulevellen, polkabrokken, zuurstokken, zoethout, natuurdrop en ga zo maar door. Het museum, de snoepjeswinkel en de koffiekamer zijn gesloten op de  maandagen, dinsdagen en de woensdagen.

Wat een bijzonder leuke plek in Zutphen!

Laat een reactie achter