Verrot lekker!

Like:
3

Verrot lekker!

Verrot lekker! Alleen al de titel is goed gekozen. In dit boek van Christian Weij draait alles om zelf fermenteren. Eenvoudig, lekker en gezond.

Ik werd getipt door goede vriend Sjoerd die het tv-programma ‘Koken met Van Boven’ had gezien.

Vervolgens ben ik naar de boekhandel gegaan om alleen maar even te kijken. Kijken niet kopen, gewoon even bladeren. Wat een onwijs leuk kookboek met verrassende recepten. Voor mij het kookboek van 2015. Echt anders dan de rest! Het was het laatste exemplaar. Ik kon dit boek toch niet alleen achterlaten. Eenmaal, andermaal …..VERKOCHT!

Eenmaal thuis duik ik gelijk het boek in en word ik gewezen op de website www.verrotlekker.nl. Met de volgende informatie over dit boek!

Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel.

Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd.

Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen.

Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Weij: “Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout bij breng, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool.”

Een kookboek dat zeker niet mag ontbreken in je boekenkast. Recepten zijn succesverzekerd! Iedereen kan FERMENTEREN!

Laat een reactie achter