Like:
5

Veiga da Princesa Rias Baixas Albariño 2014

Een heerlijke Spaanse droge witte wijn uit het koele en vochtige wijngebied Rías Baixas nabij de Atlantische Oceaan in Galicië. Een wijn met aroma’s van groene appel en limoen en gemaakt van de Albariño druif  Sappig, fris en eindigt aromatisch, rond en evenwichtig. Ook een echte aanrader voor Riesling Lovers!

De wijn is te verkrijgen bij www.lesgenereux.nl voor € 9,40. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Je zou namelijk denken dat hij gelet op zijn verfijndheid veel en veel duurder zou zijn. ERRUUG LEKKER! Daar kun je mee thuis komen!

Lekker als aperitief en bij mijn recept van vandaag de surf and turf bun!

Ingrediënten
(4 personen)

  • 4 lotusbroodjes (toko)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 250 gram AH warmgerookte zalmstukken
  • 125 gram AH gerookte magere spekblokjes
  • cocktailsaus
  • prikkers

Keukenspullen

  • stoommandje
  • stoompapier of bakpapier en perforator
  • vijzel

P.S. Heb je geen stoompapier. Geen man overboord perforeer dan gewoon met een perforator een aantal gaatjes in het bakpapier.

Surf en Turf Bun

Bereiden

  1. Bak de spekblokjes krokant. Laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier en maal vervolgens de spekblokjes fijn in de vijzel.
  2. Stoom de lotusbroodjes 10 minuten in een stoommandje.
  3. Verdeel de zalm in 4 mooie stukken.
  4. Leg op elk stoombroodje een blad ijsbergsla vervolgens de warmgerookte zalm een beetje cocktailsaus en top af met de fijngemalen spekblokjes.
  5. Maak het lotusbroodje dicht met een prikker en bon appetit!