Chocolade Tagliatelle!

Like:
5

Chocolade Tagliatelle

Tijdens mijn trip in Düsseldorf kwam ik in de wijk Altstadt bij de Chocoladewinkel Gut & Gerne chocolade tagliatelle tegen. Nog niet eerder gezien en dus gelijk gekocht. Op de verpakking staat: “Chocolade tagliatelle heerlijk als dessert met bijvoorbeeld kersen en vanille-ijs.” Dat geloof ik graag! De chocolade tagliatelle kun je ook bestellen via www.barrique-shop.de/barrique/nudeln-schokonudeln.html voor € 4,95.

Vandaag een recept met chocolade tagliatelle. Een dessert om te zoenen en een echte aanrader voor Valentijnsdag!

Ingrediënten
(4 personen)

  • 250 gram chocolade tagliatelle
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 6 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels slagroom
  • 500 gram kersen zonder pit op siroop
  • 1 eetlepel tarwezetmeel
  • 4 eetlepels kersenbrandewijn optioneel
  • 4 bolletjes vanille-ijs

 

Chocolade tagliatelle met vanille-ijs en kersen

  1. Kook de chocolade tagliatelle in een ruime hoeveelheid water met 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels cacaopoeder beetgaar.
  2. Karamelliseer 4 eetlepels suiker op laag vuur in een pannetje. Voeg de slagroom toe en verhit zachtjes.
  3. Giet de chocolade tagliatelle af en voeg de gekaramelliseerde suiker met slagroom toe en roer door de tagliatelle.
  4. Leg de kersen in een zeef en vang het sap op. Meng het kersensap met de kersenbrandewijn en kook in een pannetje met 1 eetlepel suiker. Giet over de kersen als het kersensap kookt.
  5. Bestrooi de rand van het bord met cacaopoeder. Leg vervolgens de pasta met de kersen op het bord met 1 bolletje vanille-ijs.

Laat een reactie achter