Zalig en Zoet!

Like:
1

Op de koffie bij Moeder Overste!

Ik ben op bezoek bij de Zusters Birgittinessen te Weert en om precies te zijn op de koffie bij Moeder Overste Olga Maria. Ik ben al tijdje niet meer in het klooster geweest dus mag ik op de koffie komen. Altijd een warm ontvangst! Een heerlijk kopje koffie en een schaaltje met koekjes (zelfs in de vorm van een hart) speciaal voor mij! Erg lief! Opeens moet ik denken aan mijn nieuwe kookboek Zalig Zoet van Vanessa van Koppen. Hierin staat 60 bakrecepten rond feesten en heiligen vanuit de hele wereld! In sommige recepten speelt het geloof een grote rol. Zoals bijvoorbeeld de kerststol die de pasgeboren Jezus gewikkeld in doek symboliseert. De spijsvulling is Jezus en het deeg eromheen het doek en de poedersuiker de kleur van het doek. Of de Fougasse uit de Provence met de zeven gaten dat het gezicht van Jezus moet voorstellen. Kortom zoete recepten met zalige verhalen!

Laat een reactie achter