Tip voor de Hanos! Tip voor Dim Sum!

Like:
2

Dim Sum bij de HANOS!

Van de week viel de HANOS Courant op de deurmat en gelijk viel mijn oog op het recept voor Dim Sum. Heerlijk, makkelijk om te maken en snel klaar. Dim Sum hoef je alleen te ontdooien en vervolgens te stomen in een mandje. Ik zou alleen bij het stomen ook stoompapier gebruiken. Dit zijn ronde vellletjes bakpapier met gaatjes die je in een stoommandje legt, zodat de dimsum  niet aan het stoommandje vastplakken. Natuurlijk zou je ook bananenblad of  bakpapier met zelfgeperforeerde gaatjes kunnen gebruiken. Stoompapier kun je krijgen bij de toko of de Aziatische groothandel!

Mijn favoriete Dim Sum is Ha Kau. Dit is een klein, gestoomd hapje van doorzichtig wit, plakkerig deeg gemaakt van tarwe-, rijst- en/of tapiocameel, gevuld met garnalen, gember, sesamolie, zout en suiker. Lekker met sweet chili sauce of kabayaki sauce beide sauzen zijn ook te verkrijgen bij de HANOS!